Algemene voorwaarden geldende bij overeenkomsten gesloten met Vaarloket®

E-mail: info@vaarloket.nl
Website: www.Vaarloket.nl

In deze algemene leveringsvoorwaarden en de overeenkomsten waarop zij van toepassing zijn verklaard, hebben onderstaande begrippen de volgende betekenis.

Artikel 1 – Definities 

  1. Algemene Voorwaarden: onderstaande tekst. 
  2. Vaarloket®: Vaarloket B.V., gevestigd te Westervoort, KvK-nummer 94187150, kantooradres: Marketing 22-4 6921 RE Duiven.
  3. Opdrachtgever: de hem/haar rechtspersoon te leveren Producten en Diensten, waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn.
  4. Klant, consument: degene met wie Vaarloket® een overeenkomst is aangegaan
    Waar gesproken wordt over klant staat dat gelijk met opdrachtgever en andersom.
  5. Partijen: Vaarloket® en Consument en/of Klant samen.
  6. Offerte: de schriftelijke (of elektronische) aanbieding van Vaarloket® aan haar wederpartij.
  7. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, welke is ingeschreven is in het handelsregister en producten en/of diensten afneemt van Vaarloket®.
  8. Overeenkomst: de overeenkomst tussen Vaarloket® en Opdrachtgever, elke wijziging of aanvulling daarop en de op overeenkomst toepasselijke Algemene Voorwaarden.
  9. Producten: alle door Vaarloket® geleverde producten en diensten, de faciliteiten en services die daaruit voortvloeien en de daarmee samenhangende werkzaamheden die niet afkomstig zijn van derden en waarvan eventuele intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten en andere rechten bij Vaarloket® berusten, inclusief productdocumentatie, gebruiksaanwijzing en verpakking. 
  10. Vaarloket® Device: het service system dat in het pleziervaartuig wordt ingebouwd en wordt gekoppeld aan diensten die Vaarloket® aanbiedt.
  11. De software: hieronder wordt verstaan de webservices, de applicaties die zijn te downloaden via de apple store danwel via de google-playstore en de overige aan de hard- en software verbonden diensten.

Artikel 2 – Onze werkzaamheden

  1. Deze Algemene Voorwaarden zijn, met uitsluiting van voorwaarden van Opdrachtgever en/of andere derden, exclusief van toepassing op iedere koop en levering van Producten door Vaarloket® aan Opdrachtgever, alle daarop toeziende Overeenkomsten en alle daarmee verband houdende handelingen, zowel met een voorbereidend als uitvoerend karakter, waaronder offertes, orderbevestigingen en leveranties.
  2. Afwijkende afspraken gelden uitsluitend voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk door Vaarloket® zijn aanvaard. 
  3. Wijzigingen van (en aanvullingen op) enige bepaling in de Overeenkomst hebben slechts werking indien deze schriftelijk zijn vastgelegd en door beide partijen zijn ondertekend. 
  4. Wanneer enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden of de Overeenkomst om welke reden dan ook op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig is, of vernietigd wordt, blijven de bepalingen hierin onverminderd van kracht. 
  5. Bij een situatie als bedoeld in het voorgaande lid, onderhandelen partijen over de inhoud van een nieuwe bepaling, welke bepaling de inhoud en het doel van de oorspronkelijke bepaling zo nauwkeurig mogelijk benadert. 
  6. Wanneer twijfel bestaat omtrent de uitleg van één of meerdere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden, dan dient de uitleg plaats te vinden naar de geest van deze bepaling(en). 
  7. Wanneer zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze Algemene Voorwaarden is geregeld, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze voorwaarden en het doel dat zij dienen.
  8. Indien deze Algemene Voorwaarden tegenstrijdigheden vertonen met de overeenkomst of offerte, prevaleert achtereenvolgens de overeenkomst, de offerte en ten slotte deze Algemene Voorwaarden. 
  9. Indien Vaarloket® niet steeds strikte nakoming van deze Algemene Voorwaarden eist, leidt dit er niet toe dat de bepalingen hiervan niet van toepassing zijn, dan wel dat Vaarloket® het recht verliest om in andere situaties strikte nakoming van deze Algemene Voorwaarden te verlangen. 
  10. Onder de term “schriftelijk” ten aanzien van communicatie tussen Vaarloket® en Opdrachtgever wordt tevens verstaan elektronische communicatie. Het elektronische systeem van Vaarloket® wordt geacht het enige bewijs te vormen van de inhoud en het tijdstip van ontvangst en verzending van de betreffende elektronische communicatie.

Artikel 3 – Communicatie

  1. Opdrachtgever verstrekt voor de totstandkoming van de Overeenkomst aan Vaarloket® alle essentiële informatie in verband met de levering van de Producten. Opdrachtgever garandeert de juistheid en volledigheid van de door of namens hem verstrekte informatie, waarop Vaarloket® haar aanbod baseert. Deze informatieplicht geldt evenzeer wanneer zich na het sluiten wijzigingen voordoen. 
  2. Alle offertes en aanbiedingen van Vaarloket® zijn vrijblijvend, tenzij door Vaarloket® anders is vermeld. Indien een vrijblijvende Offerte wordt geaccepteerd, heeft Vaarloket® het recht het aanbod binnen twee werkdagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen. 
  3. De betreffende gegevens in de Offerte zijn slechts bindend voor Vaarloket®, wanneer dit uitdrukkelijk schriftelijk door Vaarloket® is bevestigd. Kennelijke vergissingen of verschrijvingen in het aanbod binden Vaarloket® niet. 
  4. De geldigheidsduur van een offertes bedraagt 14 werkdagen, ingaand op de dag waarop de offerte is gedateerd. Indien Opdrachtgever een offerte niet binnen deze termijn accepteert, is Vaarloket® gerechtigd de in de Offerte opgenomen condities en de prijs te wijzigen.

Artikel 4 – Moment waarop de overeenkomst tot stand komt

  1. De betreffende overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van de offerte door Vaarloket®. Indien Vaarloket® betreffende de opdracht/order een factuur verzendt, overgaat tot levering c.q. start met de uitvoering van de opdracht zal zij geacht worden de opdracht te hebben aanvaard. 
  2. Indien een offerte, contract dan wel een ander gelijksoortig juridisch bindend document door Vaarloket® wordt opgestuurd aan Opdrachtgever en Opdrachtgever laat na dit document ondertekend te retourneren aan Vaarloket®, aanvaardt Opdrachtgever door het uitvoering geven aan de overeenkomst, zoals een betaling, de inhoud van dit document en de Algemene Voorwaarden van Vaarloket®.

Artikel 5. – Prijzen

  1. Indien prijzen en/of tarieven van prijsbepalende factoren, zoals bijvoorbeeld lonen, materialen, valutaverschillen, transportkosten, invoerrechten of verzekeringstarieven een verhoging ondergaan, door welke oorzaak dan ook, is Vaarloket® gerechtigd de overeengekomen prijs direct en evenredig deze verhoging te wijzigen. 
  2. Indien de uitvoering van een overeenkomst bij Vaarloket® op verzoek van Opdrachtgever of door het uitblijven van gegevens of instructies, onjuiste gegevensverstrekking of andere bij Opdrachtgever liggende oorzaken wordt vertraagd, is Vaarloket® gerechtigd de prijzen te verhogen met extra kosten als gevolg hiervan, zoals renteverlies.

Artikel 6 – Facturering en betaling 

  1. Opdrachtgever dient het op de factuur vermelde totaalbedrag inclusief BTW uiterlijk binnen 14 dagen na factuurdatum te hebben voldaan, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Opdrachtgever is nimmer gerechtigd zijn betalingsverplichtingen op te schorten, ook niet ingeval van reclame. 
  2. Betaling dient netto plaats te vinden op de bankrekening van Vaarloket®, zonder enige korting, inhouding of verrekening, ook ingeval van reclames van Opdrachtgever. De op de bankafschriften van Vaarloket® aangegeven valutadag wordt als dag van betaling aangemerkt. 
  3. Wanneer Opdrachtgever niet tijdig betaalt, is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling noodzakelijk is. Vanaf de dag dat Opdrachtgever in verzuim is tot aan de dag van volledige betaling is Opdrachtgever vertragingsrente van 1,5% verschuldigd over het verschuldigde bedrag per maand of gedeelte daarvan, waarbij een gedeelte van een maand als een gehele maand zal gelden, dan wel de wettelijke handelsrente als bedoeld in artikel 6:119a BW, indien de handelsrente hoger is dan de contractuele rente. Opdrachtgever is telkens na verloop van een jaar ‘rente op rente’ verschuldigd, volgens het bepaalde in artikel 6:119a lid 3 BW. Een en ander geldt onverminderd het recht van Vaarloket® op volledige schadevergoeding op volgens de wettelijke bepalingen.
  4. Alle kosten van invordering van het door Opdrachtgever verschuldigde, gerechtelijke zowel als buitengerechtelijke kosten, zijn voor rekening van Opdrachtgever. Hieronder vallen onder meer de kosten van beslag, faillissementsaanvrage, incassokosten, alsmede de kosten van door Vaarloket® ingeschakelde advocaten, deurwaarders en andere deskundigen. De door Vaarloket® te maken buitengerechtelijke incassokosten die Vaarloket® in rekening kan brengen bedragen ten minste 10 % van het totale door Opdrachtgever aan Vaarloket® verschuldigde bedrag, met een minimum van EUR 750, te vermeerderen met BTW, onverminderd het recht van Vaarloket® op een volledige vergoeding van schade en kosten ten aanzien van de incasso van de verschuldigde bedragen. 
  5. Opdrachtgever is bij of na het sluiten van de Overeenkomst met een waarde groter dan EURO 5.000 op eerste verzoek daartoe van Vaarloket® telkens gehouden voorschotbetalingen te voldoen ter grootte van de bedragen als aangegeven door Vaarloket®. Vaarloket® is geen rente verschuldigd over voorschotbetalingen. 
  6. Opdrachtgever dient klachten betreffende facturen uiterlijk te hebben ingediend binnen 8 dagen na factuurdatum bij aangetekende brief met bericht van ontvangst bij Vaarloket®, bij gebreke waarvan facturen worden geacht te zijn geaccepteerd en akkoord bevonden door Opdrachtgever, en klachten ter zake niet meer worden aanvaard. 
  7. Vaarloket® is gerechtigd Overeenkomsten die in gedeelten worden uitgevoerd, per deellevering te factureren. 
  8. Binnenkomende betalingen strekken steeds ter voldoening van gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, boetes en rente, en strekken vervolgens ter voldoening van de oudste bij Vaarloket® openstaande rekeningen, onafhankelijk van een andere aanwijzing door Opdrachtgever
  9. De minimale duur van elk abonnement bedraagt 12 maanden. Hierna wordt de overeenkomst stilzwijgend omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand. De tarieven kunnen jaarlijks geïndexeerd worden.

Artikel 7 – Garantie 

  1. Met inachtneming van het elders in deze Algemene Voorwaarden bepaalde garandeert Vaarloket® de deugdelijkheid van de voor haar Producten gebruikte materialen, constructie en de door haar verrichte montage. De garantie geldt in die zin dat alle Producten waarvan de Opdrachtgever aantoont dat zij binnen de garantietermijn van 12 maanden na aflevering dan wel (ingeval van montage door Vaarloket®) 12 maanden na de montage, gebreken vertonen die het directe gevolg zijn van de ontworpen constructie, gebrekkige afwerking, gebruik van ondeugdelijk materiaal of ondeugdelijke montage door Vaarloket®, kosteloos door Vaarloket® worden vervangen of worden hersteld (naar haar keuze) of (ingeval van ondeugdelijke montage) opnieuw door haar worden gemonteerd. 
  2. De in het voorgaande opgenomen verplichting van Vaarloket® geldt in ieder geval niet wanneer:
    a. een gebrek voortvloeit uit het feit dat Vaarloket® onvolledige of onjuiste informatie heeft ontvangen met betrekking tot het type of uitvoeringsvorm van de zaken, waarop de Producten zijn gemonteerd of waarvoor het Product moet dienen;
    b. een gebrek voortvloeit uit een defect of wijziging in de (in combinatie met de Producten gebruikte) configuratie;
    c. een gebrek voortvloeit uit normale slijtage van bepaalde onderdelen;
    d. de wettelijke en/of de door Vaarloket® gegeven aanwijzingen voor montage, her-montage, gebruik en/of controle en onderhoud van de Producten (al dan niet in combinatie met apparatuur/software) niet zijn opgevolgd;
    e. de geleverde Producten (en/of in combinatie hiermee gebruikte apparatuur/software) onoordeelkundig zijn gebruikt of niet in overeenstemming met de overeengekomen of gebruikelijke bestemming of gebruiksaanwijzingen van de toeleverancier of niet deugdelijk zijn onderhouden of beschermd;
    f. wijzigingen of reparaties aan de Producten zijn verricht zonder voorafgaande schriftelijke toestemming hiertoe van Vaarloket®;
    g. de geleverde Producten zijn aangetast door van buitenaf komende oorzaken zoals brand, etc.;
    h. de Opdrachtgever enige uit de onderliggende Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen jegens Vaarloket® niet, niet behoorlijk of niet tijdig nakomt of is nagekomen. 
  3. Indien Vaarloket® bij nakoming van garantieverplichtingen (onderdelen van) Producten vervangt, worden deze zonder enige (retour)vergoeding eigendom van Vaarloket®, vanaf het moment van vervanging. 
  4. Opdrachtgever zal op eerste verzoek van Vaarloket® (onderdelen van) de ondeugdelijke Producten retourneren aan Vaarloket®, voor rekening en risico van Vaarloket® en conform haar instructies. 
  5. De retourzending is altijd voor rekening en risico van de Opdrachtgever.
  6. Door herstel of vervanging van Producten of montage die opnieuw plaatsvindt, worden garantie- noch reclametermijnen gestuit of verlengd.
  7. Vaarloket® is niet aansprakelijk voor uitval van haar servers en eventueel geleden gevolgschade daarvan, tenzij het aan Vaarloket® te wijten kan zijn dat haar servers niet of niet volledig functioneren.

Artikel 8 – Eigendomsvoorbehoud en zekerheden

  1. Met inachtneming van het bepaalde in deze Algemene Voorwaarden blijven alle door Vaarloket® aan Opdrachtgever geleverde Producten eigendom van Vaarloket® tot het moment van volledige betaling van al haar vorderingen op Opdrachtgever uit hoofde van de krachtens een Overeenkomst geleverde Producten, inclusief vorderingen wegens tekortschieten in de nakoming van een Overeenkomst (zoals rente, kosten en boetes), een en ander als bedoeld in artikel 3:92 Burgerlijk Wetboek. Een retentierecht op deze Producten komt Opdrachtgever niet toe. 
  2. Vanwege het feit dat de Producten die worden geleverd en gemonteerd onlosmakelijk zijn van het object waar het Product is gemonteerd, kunnen deze nimmer door Opdrachtgever op welke wijze dan ook worden doorverkocht, in gebruik afgegeven of worden verhuurd.
  3. Opdrachtgever is gehouden ten aanzien van alle Producten waarop een eigendomsvoorbehoud van Vaarloket® rust de in het maatschappelijke verkeer betamende zorgvuldigheid aan te wenden, Vaarloket® toegang tot die zaken te verschaffen en Vaarloket® onverwijld schriftelijk te informeren van iedere actie van derden, die op voor Vaarloket® nadelige wijze betrekking heeft of kan hebben op de geleverde Producten. 
  4. Vaarloket® heeft het recht aan Opdrachtgever geleverde Producten die eigendom van Vaarloket® zijn gebleven, terug te (doen) nemen indien Opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen voldoet of Vaarloket® aanleiding heeft om aan te nemen dat Opdrachtgever niet aan zijn betalingsverplichtingen zal voldoen. Opdrachtgever is verplicht deze terugname mogelijk te maken. De aan terugname verbonden kosten worden gedragen door Opdrachtgever. Bij terugname wordt Opdrachtgever gecrediteerd op basis van de factuurwaarde.
  5. Ter zake van alle zich onder Vaarloket® bevindende Producten bestemd voor Opdrachtgever behoudt Vaarloket® zich een retentierecht voor, zolang Opdrachtgever diens verplichtingen niet is nagekomen. 
  6. Opdrachtgever is gehouden bij een waarde van EURO 5.000 of meer (telkens) op eerste verzoek van Vaarloket® nadere zekerheid te stellen voor de nakoming van haar verplichtingen jegens Vaarloket® (zoals het stellen van een aanvaardbare bankgarantie). 
  7. Opdrachtgever is gehouden derde partijen (zoals curatoren en beslagleggers die enig recht claimen met betrekking tot de Producten waarop Vaarloket® een eigendomsvoorbehoud heeft) te wijzen op het eigendomsvoorbehoud van Vaarloket®. Opdrachtgever dient Vaarloket® hiervan in een voornoemd geval onmiddellijk schriftelijk door middel van een brief en per mail op de hoogte te stellen.

Artikel 9 – Keurmerken en intellectuele eigendomsrechten 

  1. Alle rechten op de door Vaarloket® geleverde geregistreerde Producten, waaronder begrepen industriële en intellectuele eigendomsrechten alsmede alle auteursrechten van software broncodes en gelijke dan wel soortgelijke reachten, berusten uitsluitend bij Vaarloket® of haar licentiegevers. De verkoop en levering van de Producten aan Opdrachtgever creëert geen rechten ten aanzien van de betreffende rechten. 
  2. Het is Opdrachtgever niet toegestaan enige aanduiding omtrent (keur)merken, zoals CE-markering, handelsnamen, octrooien of andere rechten uit de door Vaarloket® geleverde Producten te verwijderen of te wijzigen of te bewerken. Deze moeten onveranderd in stand worden gehouden.
  3. Vaarloket® is niet aansprakelijk voor inbreuken op intellectuele of industriële eigendomsrechten dan wel auteursrechten van derden die worden veroorzaakt door een combinatie van (een deel van) door Vaarloket® geleverde Producten met niet van Vaarloket® afkomstige apparatuur of producten of veroorzaakt door wijzigingen in de door Vaarloket® geleverde Producten die zonder toestemming van Vaarloket® zijn aangebracht. 
  4. Opdrachtgever zal op de Producten aangebrachte herkenningstekens niet (geheel of gedeeltelijk) verwijderen of onzichtbaar dan wel onleesbaar maken.

Artikel 10 – Remedies tekortkoming

  1. Op het moment dat: 
  2. Opdrachtgever zijn eigen faillissement aanvraagt, failliet wordt verklaard of surseance van betaling aanvraagt; of 
  3. Opdrachtgever komt te overlijden of onder curatele wordt gesteld; of 
  4. een besluit wordt genomen en/of wordt overgegaan tot liquidatie van Opdrachtgever of het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten van Opdrachtgever, of tot verkoop van de bedrijfsactiviteiten van Opdrachtgever, of de aard van de bedrijfsactiviteiten van Opdrachtgever wezenlijk wijzigt naar de mening van Vaarloket®; of
  5. Opdrachtgever enige uit kracht der wet of van contractuele condities op hem

rustende verplichtingen jegens Vaarloket® niet of niet geheel nakomt;  of

  1. Opdrachtgever nalaat een aan Vaarloket® verschuldigd factuurbedrag binnen de daarvoor gestelde termijn te voldoen; of 
  2. beslag wordt gelegd op het geheel of een gedeelte van het vermogen van Opdrachtgever; of 
  3. een met a t/m f vergelijkbare situatie zich voordoet naar het recht van het land van vestiging van Opdrachtgever, 

In elk van de hiervoor sub a tot en met sub g vermelde gevallen wordt Opdrachtgever geacht van rechtswege in verzuim te zijn en zal de (resterende) schuld van Opdrachtgever jegens Vaarloket® onmiddellijk opeisbaar zijn. Vaarloket® is alsdan gerechtigd de Overeenkomst onmiddellijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst dan wel haar verplichtingen op te schorten, een en ander onverminderd Vaarloket® overige rechten, zoals rechten ten aanzien van reeds vervallen boetes, rente en het recht op schadevergoeding. 

  1. Vaarloket® is niet gehouden tot betaling van enige schadevergoeding jegens Opdrachtgever in geval van beëindiging van de Overeenkomst conform het in dit artikel bepaalde. 
  2. In geval zich een situatie voordoet als bedoeld in lid 1 a tot en met g bepaalde is Vaarloket® gerechtigd de Producten terug te nemen, vrij van alle rechten van Opdrachtgever, en zonder de verplichting om de Producten weer terug te leveren aan Opdrachtgever. In een dergelijk geval zijn Vaarloket® en haar gemachtigde(n) gerechtigd om de terreinen/gebouwen van Opdrachtgever te betreden om de Producten in bezit te nemen. Opdrachtgever is verplicht de nodige maatregelen te nemen om Vaarloket® in de gelegenheid te stellen haar rechten te effectueren. 

Artikel 11 – Aansprakelijkheid en vrijwaring 

  1. De aansprakelijkheid van Vaarloket® jegens Opdrachtgever is beperkt tot het hiervoor bepaalde.
  2. Vaarloket® is in verband met de verkoop of het gebruik van de Producten niet aansprakelijk voor overige schade, inclusief directe schade, gevolgschade, bedrijfsschade, geleden verlies, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie of schade als gevolg van aanspraken van derden jegens Opdrachtgever. 
  3. Voor schade veroorzaakt door handelingen of nalatigheden door personeel in dienst bij Vaarloket® of andere personen van wiens diensten Vaarloket® gebruik maakt, daaronder begrepen aanbevelingen of adviezen voor de toepassing en het gebruik van de Producten, is Vaarloket® niet aansprakelijk, behoudens ingeval van haar opzet of bewuste roekeloosheid. 
  4. Verstrekte adviezen ontslaan Opdrachtgever niet van zijn verplichting de Producten (telkens) op hun geschiktheid voor de door hem beoogde doeleinden te onderzoeken, en deze in een voorkomend geval zo nodig buiten gebruik te stellen. De feitelijke toepassing en het gebruik van de Producten komen geheel voor rekening en risico van Opdrachtgever. Vaarloket® is daarvoor niet aansprakelijk. 
  5. Vaarloket® is in geen geval aansprakelijk voor enige schade indien en voor zover deze voortvloeit uit het niet nakomen van aanwijzingen/instructies van Vaarloket® (bijvoorbeeld ten aanzien van montage of her-montage) of het niet-nakomen van gebruiks-, controle- en/of onderhoudsvereisten van Producten of in combinatie hiermee gebruikte apparatuur/software door Opdrachtgever of door hem ingezette werknemers of derden. 
  6. Vaarloket® is evenmin in geen geval aansprakelijk indien en voor zover schade voortvloeit uit een defect van of het gebruik van producten van Opdrachtgever. 
  7. Opdrachtgever zal personeelsleden van Vaarloket® en door Vaarloket® ingeschakelde partijen nimmer persoonlijk aanspreken in verband met een Overeenkomst. 
  8. Opdrachtgever dient binnen één kalendermaand nadat hij bekend is of redelijkerwijs bekend had kunnen zijn met een schade toebrengend feit, Vaarloket® aansprakelijk te stellen voor geleden of nog te lijden schade. Iedere vordering tot schadevergoeding jegens Vaarloket®, behalve een vordering die door Vaarloket® is erkend, vervalt door het enkele verloop van 6 kalendermaanden na het ontstaan van de vordering. 
  9. Aansprakelijkheid beperkende, uitsluitende of vaststellende voorwaarden welke in verband met de geleverde Producten door toeleveranciers van Vaarloket® aan Vaarloket® kunnen worden tegengeworpen, zullen door Vaarloket® ook aan de Opdrachtgever kunnen worden tegengeworpen. 
  10. De werknemers van Vaarloket® of door Vaarloket® voor de uitvoering van de Overeenkomst ingeschakelde hulppersonen kunnen zich jegens Opdrachtgever beroepen op alle aan de Overeenkomst te ontlenen verweermiddelen, als waren zij bij die Overeenkomst zelf partij. 
  11. Ingeval Vaarloket®, niettegenstaande het bovenstaande, gehouden zou zijn tot betaling van schadevergoeding erkent Opdrachtgever uitdrukkelijk dat Vaarloket® aansprakelijkheid jegens Opdrachtgever, contractueel of anderszins, in ieder geval beperkt is tot de factuurwaarde van het door Opdrachtgever aangeschafte Product dat aanleiding geeft tot het schadeveroorzakende feit dan wel tot een maximaal bedrag van EUR 2.000 in totaal per reeks gebeurtenissen met een en dezelfde oorzaak. 
  12. Opdrachtgever is gehouden Vaarloket®, haar werknemers en door haar ingeschakelde derde partijen te vrijwaren en schadeloos te stellen in geval van aanspraken van derden in verband met de verkoop/levering en montage, alsmede het bestaan en/of het gebruik van de Producten ter zake van schade waarvoor Vaarloket® op grond van de Overeenkomst niet aansprakelijk is. 

Artikel 12 – Overmacht

  1. Indien Vaarloket® door overmacht van blijvende of tijdelijke aard wordt verhinderd de Overeenkomst (verder) uit te voeren, onafhankelijk van de vraag of de overmacht was te voorzien, is Vaarloket® gerechtigd zonder enige verplichting tot schadevergoeding de Overeenkomst door een daartoe strekkende schriftelijke mededeling zonder gerechtelijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd het recht van Vaarloket® op betaling door Opdrachtgever voor reeds door Vaarloket® verrichte prestaties voordat sprake was van een overmacht situatie, dan wel de (verdere) uitvoering van de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk op te schorten. Vaarloket® zal Opdrachtgever zo spoedig mogelijk van de situatie van overmacht op de hoogte stellen. In geval van opschorting zal Vaarloket® alsnog gerechtigd zijn de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden. 
  2. Onder overmacht zijn begrepen alle omstandigheden waardoor Vaarloket® tijdelijk of blijvend niet in staat is aan haar verplichtingen te voldoen, zoals brand, vorst, werkstaking of werkuitsluiting, oproer, oorlog, pandemieën en overstromingen dan wel het zinken van het vaartuig waarin het Vaarloket® Device is gemonteerd en overheidsmaatregelen zoals invoer- of uitvoerbeperkingen, in gebreke blijven van toeleveranciers, elektriciteitsstoringen, computer-, telefoon- en internetstoringen, diefstal of verduistering uit Vaarloket® magazijnen of werkplaatsen en voorts alle omstandigheden waarbij redelijkerwijs niet van Vaarloket® kan worden gevergd dat zij haar verplichtingen jegens Opdrachtgever (verder) nakomt. Overmacht van Vaarloket®s toeleveranciers wordt tevens geacht overmacht te zijn van Vaarloket®. 
  3. Indien de overmacht aan de zijde van Vaarloket® langer duurt dan 3 maanden is Opdrachtgever bevoegd om de Overeenkomst voor het niet uitvoerbare deel door een schriftelijke verklaring te ontbinden. 

Artikel 13 – Overdracht 

  1. De tussen Vaarloket® en Opdrachtgever gesloten Overeenkomst en de daaruit voortvloeiende rechten en verplichtingen kunnen niet aan derden worden overgedragen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Vaarloket®. 
  2. Opdrachtgever geeft Vaarloket® bij voorbaat het recht, zonder de uitdrukkelijke toestemming van Opdrachtgever nodig te hebben, om de gehele overeenkomst, dan wel onderdelen daarvan, over te dragen aan: 1
    moeder-, zuster- en/of dochtermaatschappijen;
    b. een derde partij in het geval van fusie of overname van Vaarloket®.
    Indien zich dit voordoet, zal Vaarloket® Opdrachtgever hieromtrent informeren. 

Artikel 14 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter 

  1. Op alle door partijen gesloten Overeenkomsten is Nederlands recht van toepassing. Het Weens Koopverdrag 1980 (CISG, Vienna Convention) is niet van toepassing. 
  2. Eventuele geschillen in verband met of voortvloeiend uit een Overeenkomst, waaronder mede begrepen een onrechtmatige daad, zullen in eerste instantie bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het gebied waarbinnen Vaarloket® is gevestigd, onverminderd het recht van Vaarloket® een geschil voor te leggen aan een andere volgens de wet of een verdrag bevoegde rechter.

Indien u klachten hebt kunnen deze ingediend worden per email of per post.  Klachten per email mogen gericht worden aan info@vaarloket.nl.
Vermeld in het onderwerp dat uw bericht betrekking heeft tot een klacht en vermeld in de mail het volgende:

  • Uw naam
  • Adres
  • Telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent
  • Het nummer dat Vaarloket® eventueel aan u ter beschikking heeft gesteld
  • Een inhoudelijke beschrijving van de klacht.

Binnen 48 uur ontvangt u een ontvangstbevestiging van de klacht welke vervolgens binnen 14 dagen inhoudelijk behandeld zal worden. Indien er sprake is waarbij er meer tijd nodig is om uw klacht te behandelen zullen wij dit met u communiceren.

De directie